top of page

ANYMOUS RESIDENCY for young artists

Aktualizováno: 22. 12. 2019

Rezidence ve veřejném prostoru města Plzně a ateliéru Anymous art, nezávislého sdružení autorů (5 umělců, květen – září 2019).



Projekt tvůrčích uměleckých rezidencí má za cíl podpořit mladé umělce v realizaci uměleckých děl v interakci s veřejným prostorem města a jeho obyvateli. Řešený veřejný prostor bude dle bodu 6.1.2. prostor náměstí Republiky a navazující území sadového okruhu až k soutoku Radbuzy a Mže.

“ O tvůrčí pobyt pro oblast výtvarného umění mohou žádat umělci do 26 let věku včetně. Vybraným účastníkům budou hrazeny cestovní náklady, pobyt ”

Každý rezident bude mít měsíc k dispozici ateliér Anymous a v této době realizuje navržený umělecký projekt ve veřejném prostoru města Plzně. Pro rok 2019 se počítá s 5 rezidenty, v rozmezí květen - září. Vybraní umělci budou mít k dispozici ateliér, studio se základním vybavením (ateliér Anymous art, nezávislého sdružení autorů, náměstí Republiky 22, Plzeň) kde bude rezident nerušeně pracovat na budoucích realizacích ve veřejném prostoru a kde proběhne veřejná prezentace výsledků tvůrčího pobytu.


Výběr umělců

Komise vybere z přihlášených pro rok 2019, dle kvality předložených projektů 5 umělců. Komise bude složena z jednoho zástupce Anymous art a jednoho nezávislého zástupce z oblasti věnujícímu se mladému umění (v roce 2019 je jmenována MgA. Kateřina Olivová, letošní laureátka Ceny Jindřicha Chalupeckého). Na výběru umělců se komise musí shodnout jednomyslně.

..................................................................................................................................................................................


Vybraní rezidenti a realizované projekty:

Projekt rezidencí byl podpořen statutárním městem Plzní.


Květen, Červen

NEWkus - ANYMOUS Residence I.


- artist in residence program Pilsen -

for young performance artists, OPEN in Studio ANYMOUS, 2019


Video documentation:




Září

NEWkus - ANYMOUS Residence II.


- artist in residence program Pilsen -

for young performance artists, OPEN in Studio ANYMOUS, 2019


Video documentation:




167 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page